Zvz Floating box
  • 11 vestigingen
  • 14 dagen op zicht
  • geld terug garantie
  • veilig betalen

Matrassen

Matrassen kopen bij de Linnerie

Wist u dat u ongeveer een derde van uw leven doorbrengt in uw bed? Om goed uitgerust en energiek wakker te worden is een goed matras erg belangrijk. Een goed matras ondersteund uw lichaam optimaal en voorkomt dat u last krijgt van lichamelijke klachten zoals rugpijn. Daarnaast zijn er ook speciale matrassen ontwikkeld die anti-allergisch zijn. Er zijn vele verschillende matrassen te verkrijgen zoals matrassen met binnenvering, koudschuim, traagschuim, pocketveren, latex en polyether. Elke vulling heeft zijn eigen unieke eigenschappen en kwaliteiten. Met deze ruime keuze aan matrassen kan de Linnerie u altijd voorzien in uw wensen en behoeften.

Binnenveringsmatrassen

Matrassen met het binnenveringssysteem, ook wel Bonell vering genoemd,  zijn de klassiekers onder de matrassen. Dit zijn matrassen waar staaldraad vering in is verwerkt en waarbij alle veren met elkaar verbonden zijn. Kenmerken van dit type matras zijn de grote hoeveelheid stalenveren. Hoe meer staalveren er in het matras zitten hoe beter de gewichtsverdeling van uw lichaam is. En hoe dikker het staaldraad, hoe steviger het matras is. Dit soort matrassen wordt veelal voorzien van een speciale toplaag die bestaat uit traagschuim, koudschuim, polyether of latex. Een binnenveringsmatras heeft een erg goede ventilatie. Nadeel van dit soort matrassen is dat alle veren met elkaar verbonden zijn en derhalve zich minder goed naar het lichaam vormen dan bijvoorbeeld een Pocketveermatras.

Kindermatrassen

Een kinder matras is speciaal gemaakt voor een kinderbed. Deze hebben vaak de afmeting 60x120 cm of 70x150 cm. Een geschikt matras moet minimaal 10 cm dikte hebben, maar liever iets dikker. Er zijn verschillende mogelijkheden voor kinder matrassen. Koudschuim matrassen bieden de meeste comfort en zijn het veiligst. Latex matrassen zijn relatief warm en Polyether bieden nauwelijks veerkracht en comfort. Al onze kindermatrassen zijn allergievrije matrassen.

Koudschuim matrassen

Een koudschuim matras is het ideale matras voor mensen die het snel warm hebben of krijgen en veel van slaappositie wisselen tijdens hun slaap. Door de open structuur heeft dit type matras een uitstekende ventilatie en vochtafvoer. De speciaal ontwikkelde structuur zorgt ervoor dat het matras altijd lekker koel aanvoelt, waardoor u het minder snel warm heeft in uw bed. Het koudschuim matras is zeer elastisch waardoor het uiterst geschikt is voor verstelbare bedden. Een andere unieke eigenschap van deze matrassen is dat het koudschuim zich goed vormt naar uw lichaam en mocht u van positie wisselen het schuim zich weer snel terug vormt naar de originele positie. Van kuilvorming bij dit type matrassen is dan ook geen sprake. Het zijn tevens allergievrije matrassen.

Latex matrassen

Een latex matras is een prima keuze als u houdt van een lekker soepel matras. Een latex matras is de beste keuze voor mensen die een latten- of shotelbodem hebben. Het comfort van een latex matras is hoog, omdat dit type matras veerkrachtig is en een zeer goede ondersteuning biedt aan uw lichaam. Ideaal als u gewrichtsklachten heeft. Het latexmatras is wel wat “warmer” dan bijvoorbeeld een pocketveer of koudschuim matras. 


Pocketvering matrassen

Een pocketvering matras is een matras gevuld met stalenveren die afzonderlijk van elkaar zijn ingepakt in zakjes (pockets). Doordat de pocketveren afzonderlijk van elkaar reageren wordt uw lichaamsgewicht optimaal verdeeld. Hoe meer pocketveren en in uw matras zitten hoe beter de ondersteuning zal zijn. Een pocketvering matras heeft een erg goede ventilatie, dit omdat er open ruimtes tussen de pocketveren zitten. Deze openruimtes zorgen ervoor dat het matras lekker koel aanvoelt. Daarbij zijn de pocketvering matrassen stevig en veerkrachtig. De pocketvering matrassen zijn geschikt voor latten- en spiraalbodems maar ook voor verstelbare bedbodems. Doordat er voor verschillende afdeklagen, zoals, latex, koudschuim en traagschuim, gekozen kan worden, is er voor ieder persoon een juiste matras te vinden.

Polyether matrassen

Polyester matrassen zijn stevige matrassen. Het synthetisch materiaal waaruit dit type matrassen is opgebouwd houdt warmte goed vast door de gesloten celstructuur die kenmerkend is voor dit soort matrassen. Het schuim (polyester) kan gemaakt worden met veel of weinig lucht. Het soortgelijk gewicht (SG) is een indicator die dit aangeeft. Hoe hoger het soortgelijk gewicht (SG), hoe steviger het matras is en hoe langer deze meegaat.

Slowfoam matrassen

Slowfoam ook wel traagschuim matrassen genoemd. Meer ondersteuning, ventilatie en een betere drukverdeling van het lichaam. Een betere nachtrust met slowfoam matras

De waardering van www.delinnerie.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 87 reviews.